Opština Kovačica obradovala prvake novim torbama

Počela je nova školska godina. Opština Kovačica je sedmu godinu zaredom obradovala đake prvake novim školskim torbama.

Čelnici lokalne samouprave opštine Kovačica su se i ove godine potrudili da đake prvake obraduju podelom đačkih rančeva, kao i drugim, mnogobrojnim poklonima.

Prema rečima načelnice Opštinske uprave Kovačica, Tanje Bubeskov, 1. septembra su posetili 3 osnovne škole u opštini Kovačica, s obzirom na vremenski period u kome đaci prvaci borave. Posetili su osnovne škole u Kovačici, Padini i Samošu.

Ove godine, u školskoj 2023/2024. godini u prvom razredu osnovnih škola u opštini Kovačica ima upisanih 220 učenika a u osnovnim školama u Padini, Kovačici i Debeljači se beleži porast dece, dodaje Bubeskov.

Opština Kovačica je i ove godine svakom prvaku poklonila školsku torbu, lektire, odnosno knjige, florescentne prsluke od Pokrajinskog sekretarijata za energetiku. U Kovačici i Padini su učenici dobili po još jednu torbu od Matice slovačke a u Kovačici od osnovne škole i majice dobrodošlice, dok su od učiteljica dobili balone i slatkiše.

Početak ove školske godine će se razlikovati od ostalih. Prve nedelje će se obrađivati teme vezane za drugarstvo, toleranciju i međusobno poštovanje, navodi direktorka Osnovne škole „Lukrecija Ankucić“ u Samošu, Aleksandra Kraljik.

Protekli, letnji raspust u većini škola na teritoriji opštine Kovačica protekao je u znaku renoviranja i adaptacija prostorija, kako bi se deca osećala prijatno i bezbedno u ovim obrazovnim ustanovama, i da bi sa radošću počela novu školsku godinu.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *