Učenici iz Uzdina na edukativnom izletu

Učenici iz Osnovne škole „Sv. Georgije“ iz Uzdina su u sredu 30. avgusta posetili Eko centar „Karapandža“ u okviru edukativnog izleta.

Učenici Osnovne škole „Sv. Georgije“ iz Uzdina i njihovi nastavnici, imali su prilike da posete Specijalni rezervat prirode „Gornje Podunavlje“, tačnije Eko centar „Karapandža“. Tokom izleta učenici iz osnovne skole iz Uzdina učestvovali su na interesantnim radionicama, sa zanimljivim igrama.

Povodom realizacije programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” potpisan je Protokol o saradnji između predstavnika 6 Pokrajinskih Sekretarijata, JP „Vojvodinašume” i Grada Novog Sada – Gradske uprave za zaštitu životne sredine.

Na konkursu “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” ove godine nagrađene su 54 obrazovne ustanove sa teritorije AP Vojvodine. U organizaciji Pokreta Gorana Vojvodine je 30. avgusta organizovan izlet edukativnog karaktera i za učenike Osnovne škole „Sv. Georgije“ iz Uzdina. Projekat „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, realizije se već 14 godina. Cilj programa jeste postizanje čistijeg i zelenijeg ambijenta u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *