Tradicionalni vašar u Debeljači ove godine slavi jubilej

U petak 8. septembra će se svečanom manifestacijom obeležiti veliki jubilej tradicionalnog vašara u Debeljači. Pripreme su u toku.

U debeljačkim institucijama i ustanovama – Javnom komunalnom preduzeću “4. oktobar” i tamošnjem Domu kulture su u toku prireme za obeležavanje jubileja – 150 godina od organizovanja prvog vašara.

U petak 8. septembra se organizuje svečana manifestacija. U 16 časova počinje svečani program u velikoj sali Doma Kulture “Jožef Atila”.

Osnovna škola “Moša Pijade” u Debeljači u maju je objavila nagradni konkurs “Vašar u Debeljači“ povodom obeležavanja 150. godišnjice vašara u ovom mestu za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole u kategoriji likovnih radova i za učenike od 5. do 8. razreda u kategoriji literarnih radova.

U okviru programa biće organizovana i svečana dodela nagrada i zahvalnica u Domu kulture “Jožef Atila”. Od 17 časova je organizovana poseta Etno Muzeju. U 18 časova dečji zabavni park čeka mališane na Vašarištu. Manifestacija se završava koncertom grupe “Atlantic”, koja će nastupiti od 20 časova na Vašarištu.

Ove godine, jubilarni vašar u Debeljači je održan 25. avgusta. Sledeći vašar je u novembru.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *