„Bakice“ uspešno organizovale dve tradicionalne manifestacije

U subotu 9. septembra u Uzdinu su se održale dve tradicionalne manifestacije: „Etno duga“ i „Krompir kao najzastupljenija namirnica“

Udruženje žena „Bakice“ iz Uzdina organizovale su dve izuzetno velike i značajne manifestacije. U pitanju su „Etno duga“ i „Krompir kao najzastupljenija namirnica“.

Kako navodi predsednica Udruženja žena „Bakice“, Ana Bojer, zadovoljni su kako su ove dve manifestacije protekle, atmosfera je bila lepa, ljudi su bili dobro raspoloženi i došli su svi koji su se prijavili. Cilj manifestacija je druženje a ujedno i očuvanje tradicije. Pošto u opštini Kovačica živi više nacionalnosti, pozvana su bila i druga udruženja da pokažu i oni svoje narodne nošnje, kao i specijalitete od krompira, dodaje predsednica uzdinskog udruženja žena.

Daniel Magdu, predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine, istakao je, da su ovakve manifestacije od izuzentog značaja, jer ujedinjuju više različitih udruženja žena, te se pored rumunske kulture, prezentovala i slovačka, mađarska i srpska kultura.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *