Dodeljene nagrade za konkurs „Vašar u Debeljači“

Osnovna škola ,,Moša Pijade” u Debeljači u maju je objavila nagradni konkurs ,,Vašar u Debeljači” povodom obeležavanja 150. godišnjice vašara u ovom mestu. Svečana dodela nagrada i zahvalnica organizovana je 8. septembra u Domu kulture “Jožef Atila” u Debeljači

Učenici OŠ “Moša Pijade” bili su veoma vredni i kreativni, a pošto se svaki trud isplati, nagrađeni su u kategoriji likovnih i literarnih radova na svečanosti povodom 150 godina vašara u Debeljači, koja je organizovana u Domu kulture u petak, 8. septembra, zahvaljujući projektu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, obezbeđene su vredne nagrade najboljim učesnicima.

Od učenika 1. razreda osnovne škole u kategoriji likovnih radova (tehnika po izboru), 1. mesto osvojila je Anđela Pešić iz OŠ “Sava Žebeljan” Crepaja, 2. mesto Sara Tatari iz OŠ “Moša Pijade” Debeljača a 3. mesto osvojila je Maša Jovanov iz OŠ “Sava Žebeljan” Crepaja. Posebna nagrada pripala je Tari Trojanović iz OŠ “Sava Žebeljan” u Crepaji.

Od učenika 2. razreda, 1. mesto je osvojila Ljejlja Tatari iz OŠ “Moša Pijade” u Debeljači, 2. mesto Miljan Markov takođe iz OŠ “Moša Pijade” a 3. mesto Mila Mihajlović iz OŠ “Sava Žebeljan” iz Crepaje.

U 3. razredima 1. mesto pripalo je Fekete Teodóri iz Debeljače, 2. mesto Filipu Periću iz Crepaje, 3. mesto Nađi Bracilov-OŠ takođe iz Crepaje.

U 4. razredima 1. mesto osvojila je Emina Šaši iz Debeljače, 2. mesto Lena Ban i Kristina Bečei iz Debeljače a 3. mesto Teodora Krčadinac- iz Crepaje i Szilágyi Emma iz Debeljače.

Učenici od 5. do 8. razreda, takmičili su se u kategoriji literarnih radova (forma po izboru; pisanje na maternjem jeziku o doživljajima i uspomenama sa vašara). Za poeziju 1. mesto osvojio je Cvetković David iz Debeljače dok je 2. mesto osvojio Petar Stano takođe iz Debeljače.

Za literarni radove 1. mesto je osvojili su Antal Dávid i Máté Lea iz Debeljače, 2. mesto Bakator János Gábriel iz Debeljače a 3. mesto Sebestyén Anasztázia i Mihajlo Rašić iz Debeljače.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *