Drugi vikend Kovačičkog oktobra: pripremljen niz manifestacija

I drugi vikend Kovačičkog oktobra biće bogat raznim dešavanjima.

Kovačički oktobar ove godine počeo je u petak, 29. septembra. Nakon prvog i centralnog vikenda ove celomesečne manifestacije, organizatori su isplanirali niz događaja i za drugi vikend.

U subotu, 7. oktobra, u organizaciji Turističke organizacije opštine Kovačica održaće se vašar rukotvorina na kome će svoje umeće pokazati meštani opštine Kovačica, kao i razna udruženja. Osim vašara, posetioci će imati prilike da uživaju i u zanimljivim propratnim manifestacijama, kao što su takmičenje u jedenju šampita i tombola, u kojoj će učestvovati i Osnovna škola „Mlada pokolenja“ iz Kovačice. Vašar će se održati u dvorištu Mesne zajednice sa početkom u 14 časova.

Istog dana u Galeriji naivne umetnosti biće održana izložba „Crteži Zuzke Medveđove“. Ovu izložbu ljubitelji umetnosti mogu pogledati od 17 časova.

U nedelju od 9 časova u udruženju „Ribolovac“ održaće se takmičenje u kuvanju riblje čorbe pod nazivom Zlatni kotlić 2023. Istog dana na pijaci u Kovačici u 14 časova održaće se dečiji vašar na kome će učenici OŠ „Mlada pokolenja“ prodavati svoje rukotvorine, razne poslastice i mnogo toga. Ovim vašarom se i završava Dečja nedelja.

U 16 časova u SRC Slavija veterani Slavije dočekuju „Crvenu zvezdu“ iz Beograda. Takođe u nedelju, Folklorni ansambl „V šírom poli hruška“ održaće gala koncert povodom 60 godina od osnivanja ansambla. Koncert će se održati u Domu kulture „3. oktobar“ u Kovačici sa početkom u 19 časova. Svi su dobrodošli.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *