Kovačički osnovci učestvovali na likovnoj radionici

U Galeriji naivne umetnosti u Kovačici održane su kreativne radionice za decu.

Učenici Osnovne škole „Mlada pokolenja“ iz Kovačice imali su priliku da u sredu 4. oktobra učestvuju na kreativnoj radionici, koja je organizovana u Galeriji naivne umetnosti u Kovačici.

Kako navodi direktorka Galerije naivne umetnosti, Ana Žolnaj Barca, reč je o dugogodišnjoj saradnji OŠ „Mlada pokolenja“ i ove kulturne institucije u okviru Dečje nedelje, koja se održava u okviru Kovačičkog oktobra. Ovo je 10. poredu likovna radionica pod nazivom „Kreativne duše opštine Kovačica“.

Učešće su uzeli đaci pomenute osnovne škole a sa njima je radila naivna slikarka Zuzana Vereski. Radionicu je otvorio predsednik Saveta Mesne zajednice Adam Jonaš, koji im je poželeo da postanu sledeći velikani naivne umetnosti, dodaje direktorka GNU.

Učenici su bili zadovoljni, radili su sa osmehom na licu i bili srećni, što su imali prilike da posete galeriju, i da rade sa slikarkom Zuzanom Vereski, koja ih je naučila kako kombinovati boje, kako mešati boje, ali i da slikaju ono šta osećaju, i da tu sliku koju su naslikali, poklone nekoj dragoj osobi.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *