U okviru Kovačičkog oktobra odigrana i prijateljska utakmica

U okviru “Kovačičkog oktobra su prijateljsku fudbalsku utakmicu u Sportsko-rekreativnom centru “Slavija” odigrali veterani fudbalskih klubova Slavije iz Kovačice i Doline iz Padine.

Pobedili su domaći igrači, rezultat je bio 3:2, na poluvremanu je bilo 1:0 za Slaviju. Poznat je od polovine šezdesetih godina prošlog veka rivalitet komšijskih klubova. Pred i za vreme ovakvih mečeva seniora je vladala veća napetost uzbuđenje i neizvesnost, favorit na papiru ne pobeđuje uvek potvrdili su nam Denis Zloh, predsednik Slavije a u ime crveno-plavih Vlasto Širka.

Derbiji su za sve generacije fudbalera inspiracija za dokazivanje – nije bilo drugačije ni u meču veterana, koncentracija za utakmicu igrača je veća a timska želja za pobedom izraženija. Derbi je uvek više od igre, nije občina utakmica. Šta je sve potrebno da se ovakvi derbiji i dalje sa ljubavlju gaje i neguju pokazala u oba kluba u poslednjem okršaju. U prvenstvenim okršajima ranije je derbi često bio i flaster na ranu za eventualne neuspehe u prvenstvu, naravno, ako se pobedi u derbiju. Prognoza rezultata pre derbija uvek je bila nezahvalna.

Prva fudbalska lopta je došla u Kovačicu 1907. godine, prvi klub u Kovačici osnovan je 1911. godine a Slavija devedeset godina. Pune tribine, prekršt lepih poteza, bezbroj golova i prijateljski stisak ruke na kraju utakmice kao poziv za druženje na trećem poluvremenu uz evociranje starih uspomena očekuje se i na utakmici vetarana Slavije sa legendama Fudbalskog kluba “Crvena zvezda” iz Beograda. Meč se igra 8. oktobra. Počinje u 16 časova.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *