Građani bezbedniji uz novu saobraćajnu signalizaciju

U cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, opština Kovačica finansira rekonstrukciju putne infrastrukture na teritoriji opštine Kovačica.

Opština Kovačica ulaže veliki trud i značajna finansijska sredstva u bezbednost naših sugrađana. U toku je postavljanje vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije u Debeljači. Kako navodi zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički, što se tiče vertikalne i horizontalne signalizacije, radovi su na 95 posto a završetak radova se očekuje u narednih par dana, kaže Višnjički i dodaje, da je ostalo još samo da se iscrtaju središnje linije u glavnoj ulici pa sve do izlaska iz sela, tj do raskrsnice sa magistralnim putem i obeležavanje autobuskih stajališta. Time je Debeljača kompletno uređena što se tiče horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije a urađeno preko 300 znakova, navodi zamenik predsednika opštine Kovačica.

Mole se građani da ne lome i ne uzimaju postavljene znakove, pošto se to u prethodnom periodu dešavalo. Na taj način ugrožavaju bezbednost saobraćaja, dodaje Višnjički.

Zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički je istakao da nijedno naseljeno mesto u opštini Kovačica neće ostati bez nove signalizacije, s tim da će prioritet biti mesta gde je saobraćaj pojačan, kao što su zone škole, centri naselja i naravno i prilazni putevi, koji mogu biti problematični, naročito kada su u toku i poljoprivredni radovi.

Finansijski pokrovitelj ovih infrastrukturnih radova je opština Kovačica.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *