Svoj dan je proslavila i kovačička osnovna škola

Osnovna škola „Mlada pokolenja“ u Kovačici proslavila je u sredu 15. maja Dan ustanove. Ovim povodom održana je izložba u prostorijama škole a nakon toga i priredba u Domu kulture „3. oktobar“.

Kovačička Osnovna škola „Mlada pokolenja” proslavila je svoj dan, 15. maj, svečano, bogatom priredbom i izložbom likovnih radova pet talentovanih učenica ove škole. Izložbu umetničkih radova u holu osnovne škole otvorila je načelnica južnobanatskog upravnog okruga Marina Toman, koja je istakla da su kroz ovu školu prolazile generacije i generacije učenika i da je škola zasnovana na čvrstim temeljima multikulturalnosti, tolerancije i uzajmnog poštovanja.

U okviru izložbe predstavljeni su radovi Aleksandre Venjarski, Hane Krišan, Anete Babka, Vanese Venjarski i Sare Mljinarček, koje pohađaju dodatnu nastavu kod nastavnice likovne kulture Sanje Bojković. Direktorka Osnovne škole “Mlada pokolenja” Anjička Bireš istakla je na otvaranju izložbe da je jako ponosna na ove mlade umetnice ali i njihovu mentorku i da će škola uvek podržavati talentovane đake iz svih oblasti.

Nakon otvaranja izložbe u Domu kulture „3. oktobar“ u Kovačici održan je bogat i šarolik program. Najpre se začula himna škole u izvedbi hora a zatim je prisutne pozdravila direktorka Birešova koja je ovu priliku iskoristila da se zahvali svim nastavnicima, saradnicima, roditeljima i učenicima koji su doprineli uspešnom radu ove obrazovne ustanove. U ime opštine Kovačica, školi je srećan rođendan poželela pomoćnica predsednika opštine Kovačica Marijana Meljiš. Publika je imala priliku da uživa u pesmi, plesu i recitacijama učenika.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *