U toku je obnova kapele u Idvoru

Opština Kovačica finansira radove na rekonstrukciji kapele u Idvoru koji su u toku.

Uz pomoć finansijskih sredstava koje je izdvojila opština Kovačica, u Idvoru je u toku rekonstrukcija kapele. Prema rečima predsednika Saveta Mesne zajednice Idvor, Svetislava Zakića, jedna od investicija koje su u toku u Idvoru je i rekonstrukcija kapele. Radovi koje finansira opština Kovačica obuhvataju postavljanje izolacije, malterisanje kapele i radove na saniranju krovnog pokrivača a nadovezuju se na radove od pre nekoliko godina, gde se ulagalo u nasipanje prilaza samoj kapeli, na opremanje kapele potrebnim nameštajem za kuhinju i klimama i sve ostalo što je potrebno za njeno funkcionisanje, kaže Zakić i dodaje, da su svi radovi jasno usmereni na to, da stanovnici Idvora dobiju mesto, gde će u svojim najtežim trenucima moći da na dostojanstven način isprate na večni počinak svoje najmilije.

„Ova kapela je jedna od ilustracija svega što je rađeno u Idvoru u poslednjih desetak godina, gde smo imali situaciju da su javni objekti bili zatvoreni, tako i kapela, koja jednostavno nije služila svojoj svrsi“, navodi predsednik Saveta Mesne zajednice Idvor.

U tom periodu je otvoreno i nekoliko drugih javnih objekata, koji su ranije bili zatvoreni, kao što je vatrogasni dom, lovački dom. Idvor sada ima kapacitete za potrebe kako samih meštana, tako i udruženja građana u Idvoru. Opština Kovačica je u tom periodu mnogo pomogla da javni objekti u Idvoru zažive, rekao je Zakić.

Osim radova na kapeli, biće urađena i staza na groblju o ovom naseljenom mestu.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *