Meliš: Imamo odgovornost prema starima

Pomoćnica predsedika opštine Kovačica, Marijana Meliš, i većnik opštine Kovačica i predsednik Mesnog odbora penzionera Padina, Jan Šulja, posetili su penzionere u staračkom domu u Padini.

Na ovaj način želeli su da pokažu koliko je važno brinuti o starijim sugrađanima. Tom prilikom, uručili su simbolične poklone stanarima doma, čime su uneli radost i toplinu u njihov svakodnevni život.

Ova poseta je više od gestova pažnje; ona simbolizuje našu zajedničku odgovornost prema starijima, koji su temelj našeg društva. Briga o starijim osobama je ključna jer su oni nosioci neprocenjivog znanja i iskustva, čuvari tradicije i vrednosti koje su nas oblikovale. Redovno posećivanje i podrška starijima pomažu im da se osećaju cenjeno, poštovano i povezano sa zajednicom.

istakla je Melišova.

Jan Šulja, predsednik Mesnog odbora penzionera iz Padine smatra da se na ovaj način, pokazuje da stari nisu zaboravljeni i da se ceni njihov doprinos našem društvu. Mesna organizacija penzionera iz Padine vredno radi na unapređenju standarda i kvaliteta života pripadnika trećeg doba.

Poseta predstavnika opštine i mesnog udruženja penzionera staračkom domu je podsetnik svima nama na važnost solidarnosti, empatije i brige za one koji su se trudili da naš svet učine boljim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *