Novo igralište u Kovačici i novi izgled parka na radost dece

Kako saznajemo sa zvaničnog FB naloga opštine Kovačica, u Kovačici je prethodnih dana počelo da se radi na veoma važnom projektu koji će obradovati naše mališane. Naime, u parku kod Evangelističke crkve u Kovačici, a blizu PU Kolibri i Osnovne škole Mlada pokolenja, u toku je izgradnja igrališta.

Sredstva je obezbedila kompanija NIS Naftagas, a u visini od 1.400.000 dinara. Poverenje da radove izvede dobilo je JKP Elan iz Kovačice i planirano je da radovi budu gotovi početkom novembra.

Kako saznajemo, sprave za igru na igralištu biće moderne kao u svim parkovima u velikim gradovima. Deca će moći da se igraju bez bojazni od povreda, jer je podloga za igru gumirana i potpuno bezbedna u skladu sa svim bezbednosnim standardima.

U odnosu na prethodne godine, danas centar Kovačice ima potpuno izmenjeni izgled i priliči prestonici naive i centru umetnosti i kulture, ne samo u Južnom Banatu, već i gotovo celoj Vojvodini i šire.

Ostaje nam samo da čujemo kakvi su utisci naših najmlađih sugrađana koji su i najvažnije sudije kada je ovako nešto u pitanju!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *