U Crepaji će biti održana prva Orahijada

U okviru proslave Velikogospojinskih dana u Crepaji, po prvi put će biti održana Orahijada.

Nakon niza manifestacija posvećenih voću i povrću, u opštini Kovačica su u toku pripreme za novu, ovoga puta posvećenu orahu. Manifestacija će se održati u subotu 19. avgusta u parku u Crepaji sa početkom u 15 časova.

U sklopu prve Orahijade, biraće se najbolji kolači od oraha a najavljeno je i nadmetanje u tucanju oraha. Organizator ovog nesvakidašnjeg događaja je Udruženje žena “Vredne ruke Crepaje”. Predsednica pomenutog udruženja, Ružica Grubanov, kaže da se očekuje veliki broj gostiju za koje je pripremljen bogat kulturni i zabavni program.

Nagrade najboljima u dva takmičenja biće uručene na svečanoj večeri nakon zvaničnog dela manifestacije. Prema rečima naše sagovornice, na trpezi će se naći i nešto nesvakidašnje – paprike punjene orahom.

Glavni pokrovitelj prve crepajske Orahijade je Turistička organizacija opštine Kovačica.

Inače, Udruženje žena “Vredne ruke Crepaje“ organizovalo je u prethodnom period brojne manifestacije i događaje – od kojih su neki imali i edukativnu notu namenjenu roditeljima. Pored aktivnosti koje izdvajaju kao važne, jeste i njihov humanitarni rad, za koji su sredstva prikupile na humanitarnom bazaru koji su organizovale.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *