Vidovdanke spremaju bogat program na Festivalu Jabuka

Udruženje žena „Vidovdan“ iz Crepaje ove godine organizuje 8. poredu Festival jabuka.

Prema rečima Jovanke Jovanov iz Udruženja žena „Vidovdan“, ova manifestacija je osma poredu a održava se u nedelju 24. septembra. U brojčanom pogledu, ova manifestacija će biti malo jača u odnosu na prošlogodišnje manifestacije. Takođe, ove godine imaju i više sponzora.

Na manifestaciji će učestvovati sva udruženja žena iz opštine Kovačica, kao i udruženje žena iz Kačareva, Pančeva, Glogonja, Opova, Sakula, Farkaždina, Tomaševca i Zrenjanina. Kao i svake godine, manifestaciju podržava Skupština opštine Kovačica, Turistička organizacija opštine Kovačica, Mesna zajednica Crepaja, Komunalno preduzeće „Rad“, ali i dosta privatnih firmi, kako iz Crepaje, tako i iz Pančeva, Sakula i drugih mesta, navodi Jovanka Jovanov.

Na ovom festivalu će biti upriličen i bogat kulturno – umetnički program. Otvaranje je zakazano za 10 časova, u nedelju 24. septembra, kaže Jasmina Isajlov iz UŽ „Vidovdan“. Na ovom, bogatom, kulturno – umetničkom programu će učestvovati deca nižih razreda osnovne škole, a neki od njih će napisati i pesme ili kratke sastave o jabuci. Nastupiće i folklorna grupa KUD – a „Sveti Sava“ iz Crepaje, kao i tamburaški orkestar KUD – a „Sveti Sava“. Članovi neformalne organizacije „Banatska petica“ će čitati poeziju i prozu a biće pozvan i specijalan gost, Duško Genc, koji piše prozu.

Članice pomenutog udruženja očekuju da će ovogodišnja manifestacija biti daleko masovnija od prošlogodišnjih.

Udruženja žena će imati prilike i da se takmiče u više kategorija: najlepši štand, ljuštenje jabuke, najlepša poslastica, odnosno kolač od jabuke, a od ove godine tu je i novo takmičenje, takmičenje u ručnom mešenju, razvijanju i sečenju dugih crepajskih rezanaca.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *