Najbolju riblju čorbu pripremili ribolovci iz Uzdina

Na obali Tamiša je po prvi put održano takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Najbolji su bili ribolovci iz Uzdina.

Udruženje sportskih ribolovaca „Podu mare“ iz Uzdina po prvi put su organizovali takmičenje u pripremanju riblje čorbe. Takmičenje je održano na obali reke Tamiš, u subotu, 21. oktobra. Okupilo se čak 14 ekipa iz opštine Kovačica, iz Pančeva, ali iz Sokobanje i iz Zaječara.

Predsednik stručnog žirija, Zoran Prebiračević kaže da su kriterijumi za najbolju riblju čorbu bili ukus, boja i izgled, tj. kompaktnost.

Nakon degustacije, komisija je odlučila koje su čorbe najukusnije. Ekipa iz Tomaševca plasirala se na 3. mesto, ekipa iz Pančeva je zauzela 2. mesto, dok su Lovci iz Uzdina osvojili prvo mesto. Ostali učesnici su dobili priznanje od Udruženja sportskih ribolovaca „Podu mare“. Na ovakvim takmičenjima, najvažnije je druženje i upoznavanje novh ljudi, sa istim interesovanjima.

Kako navodi predsednik Udruženja sportskih ribolovaca „Podu mare“ iz Uzdina, Dorel Bađu, u planu im je da nastave da organizuju ovakva okupljanja, i da takmičenje u pripremanju riblje čorbe postane tradicionalno.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *