Predstava posvećena liku i delu patrijarha Pavla odigrana u Idvoru

Predstava pod nazivom „Patrijarh Pavle – biti čovek među ljudima i neljudima“ izvedena je u utorak 24. oktobra pred idvorskom publikom.

U sali Doma kulture „Mihajlo Pupin“ u Idvoru, odigrana je predstava posvećena liku i delu patrijarha Pavla. Ova predstava propraćena je i izložbom posvećenom patrijarhu Pavlu.

Ulogu patrijarha Pavla igrao je glumac Milan Malbaša, koji navodi da mu je ovo najdraža uloga u životu, jer igrati patrijarha Pavla je velika čast.

Tekst je napisao Jovan Janjić a režirao je Milan Rus. U predstavi je igrao i poznati glumac Aleksandar Dunić. Prema njegovim rečima, patrijarh je bio velika ličnost i veliki čovek srpskog naroda a njegove velike rečenice i velike misli su se ponovo čule, upravo u ovoj predstavi, koja je i jedan od načina da se ljudi ponovo sete njegove misije, kao i da se više zainteresuju za njegov život i delo.

Direktor Doma kulture „Mihajlo Pupin“ u Idvoru, Svetislav Zakić je najavio da u narednom periodu, meštane očekuje i premijera predstave o Mihajlu Pupinu, koja će biti osim u Idvoru, igrana u još nekoliko mesta u opštini Kovačica, kao i u gradovima u Srbiji ali i u inostranstvu a početkom novembra, biće i Idvoru odigrana i predstava za najmlađe.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *