Ovako će izgledati Dom kulture u Padini

U Padini su uveliko u toku radovi na velikoj rekonstrukciji Doma kulture „Mihal Babinka“. Posle obnove, padinski dom kulture će biti najveći i najsavremeniji u okolini.

Nakon požara koji je zahvatio Dom kulture „Mihal Babinka“ u Padini, ubrzo su počeli radovi na njegovoj velikoj rekonstrukciji.

Prema rečima arhitekte Vladimira Hlavatog, po projektu, dom kulture u Padini bi trebalo da bude posle rekonstrukcije jedan od najsavremenijih i najvećih u okolini. Radovi su počeli najpre sa krovnom konstrukcijom, koja je cela zamenjena. Nakon toga je počelo čišćenje i rušenje, skidanje balkona i počela siva građevinska faza, što znači betoniranje celog gledališta i prostora iza scene, kaže arhitekta iz Padine.

„Upravo je završena i cela mreža elektroinstalacija a trebalo bi da se rade mašinske instalacije, što podrazumeva grejanje, hlađenje i ventilaciju, što je do sada možda i najveća investicija“, kaže Hlavati.

Nakon mašinskih instalacija, radovi se privode kraju. Radiće se završni gipsarski radovi, nakon toga molersko – farbarski radovi, i to je faza kada će se definitivno videti napredak.

Kako navodi Vladimir Hlavati, nakon završetka svih radova, projektom je predviđeno da sistem grejanja bude voda – voda, ili gas. Objekat će biti moderan i što se tiče instalacije, mreže i telekomunikacija. Sve će biti umreženo i dostupno, rekao je Hlavati.

Finansijski pokrovitelji ovih radova su Kancelarija za Slovake u dijaspori, Ministarstvo kulture Republike Srbije i opština Kovačica.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *