Razbojnici Banata haraju Idvorom

Razbojnici haraju Idvorom

Razbojnici Banata je filmski projekat u realizaciji Regionalnog centra za talente iz Pančeva, filmske sekcije. U okviru projekta angažovani su brojni glumci čiji je zadatak da interpretiraju uloge koje potiču iz prošlih vremena, a između ostalih, angažovan je i naš poznati pisac Miroslav Žužić.

 

Ivan Rakidžić je zadužen za rediteljski posao, a planirano je da se od ovog projekta koji se snima i u Idvoru, emituje igrani film i serija. Priča prati četvoricu razbojnika, a određeni elementi oslanjaju se i na istorijske činjenice.

Kao što je široj publici poznato, ovo nije jedini događaj u Idvoru o kome treba govoriti.

Susreti pesnika okupili preko stotinu ljubitelja lepih reči

Proteklog vikenda, u subotu, 13.oktobra održani su 18. po redu Susreti ljubitelja lepih reči. Poezija, proza, dela posvećena liku i delu Mihajla Pupina orila se Domom kulture Mihajlo Pupin u Idvoru koji je i organizator ove svečanosti u čast književnog stvaralaštva.

Mural u čast velikana nauke

U prethodnom periodu završen je i mural u Domu kulture Mihajlo Pupin u Idvoru. Za ovo umetničko delo koje danas krasi zidine zdanja koje nosi ime najvećeg srpskog naučnika, bili su zaduženi slikari Vesna Hrćan, Ivan Karafilovski, Branislav Simić i Nenad Stojkov, multimedijalni umetnik. Mural je likovna replika Pupinove rodne kuće, a na sebi ima simbole Idvora – crkveni toranj, rode, lubenice i plavo prostrano nebo banatsko.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *