U Padini izabrali svoje predstavnice na „Raspevanim draguljima“

Na ovogodišnjem festivalu „Raspevani dragulji“ koji će u nedelju 29. oktobra u Kovačici okupiti decu iz cele Vojvodine, svoje predstavnike ima i Padina. Oni su izabrani na nedavno održanom festivalu „Pesma je naša radost“ koji je okupio 26 mladih solistkinja.

Festival slovačkih narodnih pesama u interpretaciji dece „Pesma je naša radost“ tradicionalno se organizuje u Padini. Ovogodišnji je održan 13. oktobra u Osnovnoj školi „Maršal Tito“. Bila je ovo ujedno i prilika da deca pokažu svoje pevačke sposobnosti pred publikom. Ujedno da se druže i bodre jedni druge.

Mlade soliste je pratio stručni žiri u sastavu Pavel Petrovič, Marijana Marčok Valenta i Anita Hlavati dok su narodnu nošnju ocenjivale Zdenka Obšust, Ruženka Štaub i Evka Šulja. Treće mesto za interpretaciju u kategoriji učenika nižih razreda osvojila je Darina Ponjičan, drugo Daria Hlavča a najbolja u ovoj kategoriji bila je Emina Roharik. U kategoriji viših razreda treće mesto pripalo je Sari Aleksandri Suhanek, drugo Timei Toman a prvo mesto je osvojila Atina Povolni. Nagradu publike osvojile su Petra Petraš i Atina Povolni. Najautentičniju narodnu nošnju nosila je Daria Hlavča a najlepšu Melani Marušnjik. Očuvanje tradicije i običaja ali negovanje maternjeg jezika i pesme samo su neki od ciljeva zbog kojih se festival organizuje.

S obzorom da je ovaj festival kvalifikacionog karaktera najbolje interpretatorke u obe kategorije odnosno Emina i Atina predstavljaće Padinu na festivalu „Raspevani dragulji“, koji se održava u Kovačici i koji će 29. oktobra okupiti decu iz cele Vojvodine.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *